CATEGORII
Teste autoclav Bowie&Dick
10.5
Teste autoclav Bowie&Dick - Medizone.ro

Teste autoclav Bowie&Dick

10,50 RON
Teste autoclav Bowie&Dick, pentru testarea penetrării aburului în sterilizator, cu descărcarea dinamică de aer. Hârtia este impregnată cu indicator de culoare albastră, care se transformă în verde închis spre negru, fapt care confirmă realizarea corespunzătoare a sterilizării.
- +

medizone.ro | magazin medical de incredere

Consilier vanzari:
Nr. intern FMS010
Descriere

Test Bowie & Dick pentru testare Autoclav (1 set)


Se folosește în autoclavul cu aburi pentru programele Bowie and Dick, la testarea penetrării aburului în sterilizator cu descărcarea dinamică de aer. Se introduce în autoclav, se pornește aparatul. Testul este de culoarea albastru și este înfășurat în hârtie (pus în mijloc). Dacă se face sterilizarea, testul își schimbă culoarea din albastru în verde închis în timpul fazei de difuzie dintr-un ciclu de sterilizare. Dacă sterilizarea nu este completă, rămâne albastru. Testul oferă o confirmare vizibilă a detectării prezenței aerului rezidual (se pune între hârtii pentru a se putea observa cât de bine pătrunde sterilizarea pâna la test), în urma monitorizării zilnice pentru 3.5 minute la 134°-137°C. 
Material: hârtie creponată pusă între foi de hârtie.

Nu trebuie să intre în contact cu lichidul. 


FIȘĂ TEHNICĂ

Schimbarea culorii indicatorului din albastru în verde închis.
Cerneala indicatoare nu conține metale grele!
Perioada de valabilitate: 2 ani.
Rezultate reproductibile: pachetele de unică folosință nu pot fi utilizate într-un mod diferit sau necorespunzător.
Hârtia indicatoare din interiorul pachetului este impregnată cu indicator albastru, care virează în verde închis spre negru, ceea ce confirmă că sterilizarea este efectuată corespunzător.

Caracteristici:
Noul pachet test de unică folosință Bowie&Dick este un test foarte sensibil, folosit pentru evidențierea aerului rezidual periculos sau a gazelor inerte din camera de sterilizare. Aerul rezidual sau gazele inerte pot periclita procesul de sterilizare.
Cerneala indicatoare isi schimba culoarea din albastru în verde închis spre negru, atunci când este expusa anumitor parametri de sterilizare. Schimbarea culorii este completă și uniformă.
Pachetul test de unică folosință Bowie&Dick asigură securitate maximă monitorizării sterilizării. Se pot aprecia ușor corectitudinea evacuării aerului, precum și asigurarea cantității corespunzătoare a aburului (concentrație non-critică a gazelor inerte). Pachetul test de unică folosință Bowie & Dick nu conține metale grele. Nu are miros, nu are scurgeri și nu este vătămător.

Instrucțiuni de folosire:
1. Controlul de rutină se începe printr-un test de vid, urmat de un ciclu de încălzire. Astfel, sterilizatorul este pregătit pentru a începe testul Bowie&Dick.
2. Se plasează pachetul de testare (fără a fi desfăcut) orizontal în treimea de jos a camerei, ex. pe platforma inferioară a sistemului de încărcare sau în zona superioară scurgerii. Numai pachetul test Bowie&Dick trebuie plasat în cameră.
3. Se pornește ciclul test Bowie&Dick la 134C valoare nominală (134C efectiv, până la max. 138C) pentru 3.0 pana la 3.5 min. Pachetul test de unică folosință trebuie îndepărtat imediat la sfârșitul ciclului. Se îndepărtează hârtia indicatoare și se examinează rezultatul.
4. Pentru a citi rezultatul, se plasează hârtia indicatoare pe o suprafață strălucitoare.
Notă: Nu se plasează hârtia indicatoare în fața unei surse de lumină. Se compară zona exterioara a hârtiei cu cea din centru. Evacuarea suficientă a aerului/gazelor inerte va arăta o schimbare a culorii uniforme, din albastru în verde foarte închis. Evacuarea insuficientă a aerului/gazelor inerte va conduce la o schimbare neuniformă a culorii. În acest caz, se repetă ciclul Bowie&Dick - dacă diagnosticul se confirmă, trebuie oprit aparatul și chemat producătorul pentru reparații/întreținere.
5. Pentru documentare, se păstrează hârtia folosită pentru test la loc întunecos. 

Atenție! Setul este necesarul pentru o singură testare.

Testul Bowie-Dick trebuie utilizat:
1) Zilnic, dacă la autoclav se sterilizează textile, saboți piele.
2) Cel puțin o dată pe săptămână, la autoclavul care sterilizează instrumente medicale.
3) După fiecare reparație sau intervenție mecanică a aparatului.

Prețul afișat este pentru 1 set.

Te-ar mai putea interesa:

Nebulizator - aparat aerosoli si dus nazal Neb Pro 2 in 1

Tensiometru electronic Microlife BP W2 Slim

Discount clienti

Program fidelitate

Partenerii noștri se află în centrul atenției noastre! Daca te numeri printre clientii care ne sunt alaturi si plaseaza in mai multe randuri comenzi catre noi, vrem sa iti rasplatim increderea. Devii automat client Bronze, Silver sau Gold, daca ai cont de client inregistrat pe site-ul www.medizone.ro, cu o adresa valida de e-mail si indeplinesti conditiile mentionate mai jos. In functie de valoarea comenzilor si numarul acestora, poti deveni:Client Gold

4% reducere pentru toate produsele comandate daca ai cel putin 3 comenzi complete in magazinul nostru ( plasate online, facturate si livrate ) si suma acestora depaseste 20.000 lei.

Client Silver

3% reducere pentru toate produsele comandate daca ai cel putin 3 comenzi complete in magazinul nostru ( plasate online, facturate si livrate ) si suma acestora depaseste 10.000 lei.

Client Bronze

2% reducere pentru toate produsele comandate daca ai cel putin 2 comenzi complete in magazinul nostru ( plasate online, facturate si livrate ) si suma acestora depaseste 5.000 lei.

Recenzii

Scrie o recenzie

Parerea ta despre: Teste autoclav Bowie&Dick

LIVRARE & ASISTENȚĂ

În siguranță. La timp. Cu profesionalism.
 
LIVRARE GRATUITA

Pentru comenzile cu valoarea peste 198 lei.

 
SUPORT TELEFONIC

Informații, îndrumare și soluții furnizate rapid.

 
ESTI DEJA CLIENT?

Ai intrat in clubul Medizone si ai beneficii speciale!

 
100% SIGURANȚA PLĂȚII

Plata securizată cu cardul prin euplătesc.ro